Vill du bli takläggare?

Att jobba som takläggare här i Kalmar och Oskarshamn är ett av de bästa jobben man kan tänka sig. Att se städerna från ett fågelperspektiv och få känna på den friheten är något som inte är alla väl förunnat. Sedan finns det ju flera fördelar med att jobba som takläggare. Man får träffa mycket folk och man har ofta möjlighet att arbeta utomhus.

En av de stora fördelarna med att jobba med detta är lönen. Vi tjänar ofta mer än genomsnittet och man har också möjlighet att arbeta timmar extra om man vill. Det är också en mycket social yrkesgrupp och man lär känna många nya människor.

Nackdelarna med detta jobb är att man måste vara beredd på att jobba hårt och ofta i svåra förhållanden. Man kan också bli skadad om man inte är försiktig. Men det finns alltid risker med alla jobb så det är inte något som skrämmer oss.

Förutom det så finns det ingen anledning att inte gilla detta jobb. Så om du är ute efter ett roligt och utmanande jobb, då ska du absolut bli takläggare! Jag lovar att du inte kommer att ångra det! Hur utbildar du dig?

Det finns flera olika sätt att utbilda sig. Du kan gå en yrkesutbildning på ett yrkeshögskola, du kan ta en kurs hos ett företag som erbjuder utbildning inom takläggning eller så kan du läsa på egen hand och sedan prova dig fram.

Jag rekommenderar dock att du tar en utbildning på något av de två förstnämnda ställena, eftersom det är svårt att komma in i branschen om man inte har någon. Du kan gå en yrkesutbildning på ett gymnasium eller så kan du läsa på någon av de specialiserade utbildningsanordnaringarna. Yrkesutbildningen tar ungefär två år och innehåller både teori och praktik. Efter avslutad utbildning bör du ha goda kunskaper i byggnadsteknik, materialkunskap och arbetsmiljö.