Trädgårdsarbeten på våren

Hej!

Det är snart dags för lite trädgårdsarbeten för nu har det blivit vår och äntligen lite varmare ute. Här kommer några tips:

-Plantera nya blommor och grönsaker. Det är en bra idé att plantera nya blommor och grönsaker i trädgården eftersom det hjälper till att förbättra jordens struktur och gödsla den med näring.

-Sköt om befintliga växter. Det är också viktigt att sköta om trädgårdens befintliga växter, så de inte torkar ut eller blir angripna av skadedjur.

-Rensa bort ogräs. Ogräs är en av trädgårdens största fiender, så se till att rensa det bort regelbundet.

-Gör trädgården redo för sommar!!! I april-maj är det bra att sätta igång med sina trädgårdsarbeten men om man inte har tid eller av andra orsaker inte kan detta så finns det hjälp att få. Här i Helsingborg så finns det flera företag som erbjuder trädgårdsarbeten och ett av dem har en granne till mig vänt sig till och jag skulle säga att hennes trädgård är den finaste här i området. När jag frågade vad det kostade blev jag förvånad över hur billigt det var så jag skulle kunna tänka mig att vända dig till dem om jag skulle känna att det behövs. Men än så länge tar jag hand om min trädgård själv för det är ett stort intresse och jag har både tiden som krävs och engagemanget. Jag tror att en trädgård att jobba i är en av de bästa sakerna för både kropp och själ. Det ger mig mycket ro och jag blir alltid glad när jag ser resultatet. Dessutom är det bra motion för kroppen! Även om ni förhoppningsvis haft ett bra vinter kan det nog kännas som det är hög tid nu att komma ut i era trädgårdar och sätta igång med det som behöver göras, tack för att ni läste!